نمایندگانی که در کممشارکتترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی به دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی راه پیدا کردهاند محمدباقر قالیباف، سردار سپاه، را برای یک سال به ریاست مجلس برگزیدند؛
سرداری که در رقابت با حسن روحانی و ابراهیم رئیسی سودای رسیدن به ریاست جمهوری را داشت، اما حالا هر سه در تقسیم قدرت به سبک جمهوری اسلامی، عهدهدار ریاست سه قوه شدهاند.
در جلسه روز پنج شنبه ۸ خرداد مجلس شورای اسلامی محمد باقر قالیباف با کسب ۲۳۰ رای از مجموع ۲۶۷ رای توانست در رقابت با فریدون عباسی و مصطفی میرسلیم برای یک سال به ریاست مجلس شورای اسلامی برسد.
قالیباف ۵۹ ساله پس از طی مدارج در سپاه پاسداران و رسیدن به فرماندهی نیروی هوایی سپاه در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ به نیروی انتظامی منتقل شد و پنج سال فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی شد. پس از آن بود که او ترجیح داد به جای لباس نظامی و انتظامی کت و شلوار بپوشد و این بار با تاکید بر استفاده از عنوان «دکتر خلبان» برای خود در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کند.
قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ پیروز نشد، اما به عنوان شهردار تهران انتخاب شد تا ۱۲ سال شهردار پایتخت باشد و دو بار دیگر برای کسب ریاست قوه مجریه تلاش کند. او در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری شد و در اولی شکست خورد و در دومی به نفع ابراهیم رئیسی انصراف داد تا هر دو بار مقابل حسن روحانی شکست خورده باشد. با این حال هر سه آنها امروز روسای سه قوه نظام حاکم بر ایران هستند.
این سردار سپاه که رابطه نزدیکی با سردار قاسم سلیمانی – تروریست شناخته شده بینالمللی که با دستور پرزیدنت ترامپ حذف شد – داشت، فردی نزدیک به راس هرم قدرت جمهوری اسلامی نیز محسوب میشود و اگرچه از حمایت علنی در انتخابات برخوردار نشده، اما با وجود اتهامات پرشمار مالی هیچ گاه گزندی به او نرسیده است.
در شهریور ۱۳۹۵ با افشای گزارش سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر واگذاری املاک و زمینهایی در تهران با «تخفیف ویژه پنجاه درصدی» به برخی اعضای شورای شهر، مدیران شهرداری، نهادی در قوه قضاییه، و حتی برخی خبرنگاران صدا و سیما احتمال محاکمه قالیباف مطرح شد؛ اما در نهایت با وجود این که شخص قالیباف، وقوع «تخلف» را تایید کرد، اما روزنامهنگار افشاکننده این اسناد بازداشت شد و قوه قضائیه تهدید کرد با رسانههای افشاکننده این اسناد برخورد میکند. حتی مجلس شورای اسلامی آن دوره هم تحقیق و تفحص در این زمینه را رد کرد.
جذب مداحان با حقوقهای میلیونی در متروی تهران یکی دیگر از پروندههای بیسرانجام دوران شهرداری قالیباف است و موسسه خیریهای به مدیریت زهرا مشیر، همسر قالیباف، که تنها از شهرداری تهران ۶۰ میلیارد تومان بودجه گرفته یکی دیگر از ابهاماتی است که هیچگاه درباره آن شفاف سازی نشده است.
از همه مهمتر سردار عیسی شریفی، قائم مقام سردار قالیباف در شهرداری تهران، اکنون سه سال است که در پی پروندهای مبهم و آن طور که رسانههای ایران میگویند به دلیل اتهامات مالی در زندان است؛ اما باز هم گزندی به قالیباف نرسیده است.
از امروز محمدباقر قالیباف با پرونده قطور اتهامات اقتصادی در جایگاه رئیس مجلس شورای اسلامی مینشیند؛ جایگاهی که پیش از این در اختیار علی لاریجانی، یکی دیگر از سرداران سپاه، بود که او هم مشابه قالیباف با بر تن کردن کت و شلوار سودای ریاست جمهوری داشت، اما به ریاست مجلس شورای اسلامی اکتفا کرد.
وزارت خارجه آمریکا انتخابات در جمهوری اسلامی را «روندی ساختگی و ریاکارانه» میداند که «نه آزاد است و نه منصفانه» و منصوبان رهبر جمهوری اسلامی «صداهای مردم ایران را خاموش و مشارکت سیاسی آنها را محدود» میکنند.
*****
مجلس تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را رد کرد؛ اتهامات جدید علیه قالیباف
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان یک جلسه علنی که حاشیه هایی همراه داشت، تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را رد کردند.
پس از اینکه کمیسیون عمران مجلس طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در موضوع تخلفات واگذاری املاک را رد کرد، گزارش این کمیسیون روز سه شنبه ۲۴ اسفند در مجلس به رای گذاشته شد که رد تحقیق و تفحص از سوی اکثریت نمایندگان نیز تایید شد.
شهرداری تهران از تابستان گذشته با اتهام واگذاری املاک خود با تخفیف ۵۰ درصدی به افرادی در خارج از سازمان، از جمله تعدادی از اعضای شورای شهر و مدیران دادگستری، مواجه شده است. در این رابطه تعدادی از مدیران شهری احضار شدند و سازمان بازرسی نیز تخلف بودن برخی از واگذاریها را تایید کرد.
این اتهامات باعث شد تا رای گیری برای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران روز سهشنبه با نطق تندی همراه باشد.
پیش از رای گیری، محمود صادقی نماینده تهران، در سخنانی در حمایت از تحقیق و تفحص گفت که شهرداری برای جلوگیری از این تحقیق و تفحص از مدتها قبل مشغول لابی گری در مجلس بوده است.
او با بیان اینکه شهرداری تهران برای فروش تراکم هلوگرام تهیه کرده گفت که شهرداری ظرف یکی دو ماه اخیر از این طریق تراکمی به ارزش ۱۰ میلیارد تومان به برادر یکی از اعضای کمیسیون عمران واگذار کرده است.
با وجود توضیحات آقای صادقی، نمایندگان با ۱۳۲ رای مثبت در مقابل ۹۰ رای منفی و ۵ رای ممتنع، به رد تحقیق و تفحص از شهرداری رای دادند اما این رای نمایندگان نیز حاشیههایی در پی داشت.
رحمت الله حافظی، عضو شورای شهر تهران در حاشیه جلسه روز سهشنبه این شورا به خبرنگاران گفت که واگذاری املاک توسط شهرداری تخلف بوده اما وقتی این موضوع در مجلس گشوده میشود «با لابیهای جدی» مواجه میشود.
این عضو شورای شهر نیز موضوع دادن تراکم ۱۰ میلیاردی به برادر یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس را مطرح، و نسبت به رد تحقیق و تفحص در مجلس ابراز تاسف کرد.
قاسم میرزایی نیکو، یکی نمایندگان مجلس نیز به خبرگزاری ایلنا گفت که نمایندگانی که خواستار تحقیق از شهرداری تهران هستند مستندات تخلفات شهرداری را در اختیار رسانهها قرار می دهند. او گفت: «ازجمله موارد تخلفات این است که مطلع هستیم شهرداری تهران تعدادی از نمایندگان را به سفر زیارتی کربلا اعزام کرده است.»
شهرداری تهران طی ماههای اخیر علاوه بر موضوع املاک، در مورد امدادرسانی و آواربرداری ساختمان پلاسکو نیز به شدت مورد انتقاد بوده است.
منبع: صدای امریکا