"an independent online kurdish website

{حالا آقای نخست وزیر شعورش نمیرسد، یکی نیست در این دولت عریض و طویل را به‌ ایشان گوشزد کند.

استکهلمیان – روسای دولت بسیاری از کشورهای دمکراتیک جهان از رئیس جمهوری آمریکا تا نخست وزیر کانادا در پای سفره هفت سین نوروز را به شهروندان کشور خود که این آئین کهن و ثبت شده به عنوان یک روز جهانی در سازمان ملل متحد را جشن میگیرند تبریک گفته اند.

در سوئد در نخست وزیران دولت های دست راست همواره نوروز را در وب سایت رسمی دولت این کشور به شهروندانی که آن را جشن میگیرند تبریک گفته‌اند آخرین بار فردریک راینفلت نخست وزیر سوئد و رهبر حزب مدرات در سال ۲۰۱۴ نوروز را تبریک گفته است. اما از نوروز ۲۰۱۵ که دولت سبز- سوسیالیستی سوئد به ریاست استفان لوفن به روی کار آمد این رسم موقوف شد.

کابری در شبکه‌های اجتماعی ضمن انتشار ویدیویی از (جاستین ترودو) نخست وزیر کانادا که‌ نوروز را با واژه‌های پارسی به‌ شهروندانی که‌ در کانادا آن جشن را جشن می گیرند تبریک گفته‌ است می نویسد:

(حالا آقای نخست وزیر استفان لوفن شعورش نمی رسد که‌ این روز ثپت شده‌ جهانی را به‌ صدها هزار شهروند کشورش که‌ آن را جشن می گیرند تبریک بگوید. آیا اردلان شکرآبی وزیر به‌ اصطلاح ایرانی تبار در دولت و دیگر نمایندگان به‌ اصطلاح ایرانی تبار پارلمان هم نمی توانست این موضوع را به‌ ایشان گوشزد کنند. یک تبریک خشک و خالی که‌ خرجی ندارد تا دست آقای نخست وزیر بابت آن بلرزد. چطور است که‌ رادیو و تلویزیون دولتی این کشور فرا رسیدن ماه‌ رمضان را با بوق و سرنا اعلام می کند، اما برای نوروز خفقان گرفته‌ است؟}.

**

در‌ مطلب فوق به‌ (ستفان لوفن) نخستوزیر سوئد و دولت او یعنی (دولت سوئد) اشاره‌ گشته‌ و آنها را بیشعور معرفی نموده‌اند‌، دلیل بیشعوری هم اینست که‌ نوروز را تبریک نه‌گفته‌اند.

دولت بیشعور سوئد؟!

اگر کسی دو دوره‌ انتخابات سوئد را دیده‌ باشد میداند هر فرد سوئدی که‌ واجد شرایط انتخاباتی باشد میتواند در انتخابات سوئد شرکت نماید، میداند افرادی هم که‌ در پستهای دولتی قرار میگیرند مطابق قانون سوئد برای‌ چنین پستهای تعین میگردند! در واقع دولت سوئد نماینده‌ مردم سوئد هست.

از دیدگاه‌ سایت (استکهلمیان) نخستوزیر و دولت سوئد بیشعور میباشند. چرا؟

جواب آن در چند موضوع زیر میباشد:

1 – در سوئد {مقام اعظم ولایت فقیه ‌که‌ (قیوم) مردم (صغیر) باشد}، وجود ندارد.

2 – در سوئد (مجلس خبرگان) برای تائید یا رد نمایندگان (مجلس)، وجود ندارد.

3 – در سوئد چنین (رهبری) وجود ندارد که‌ بگوید من به‌ (ستفان لوڤین) و… نزدیکم تا نتیجه‌ انتخابات تغیر گردد.

**

در نوشته‌ سایت استکهلمیان چنین آماده‌ است:

{چطور است که‌ رادیو و تلویزیون دولتی این کشور فرا رسیدن (ماه‌ رمضان) را با بوق و سرنا اعلام می کند،}.

ماه‌ رمضان

سایت استکهلمیان این رویداد تاریخی را فراموش مینماید‌ که‌ مردم ایران با شعار {(الله‌هو اکبر، خمینی رهبر) – (استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی)} شاه‌ ایران را از سلطلت پائین آوردند و روز (12 فرودین سال 1358) جمهوری اسلامی را در ایران مستقر نمودند، ماه‌ رمضانی که‌ مورد نظر آن سایت است متعلق به‌ {دین (اسلامی) میباشد که‌ ایرانیان حکومت آنرا در (ایران) پیاده‌ نمودند. پس باید گفت سایت استکهلمیان دولت سوئد را درست تشخیص نداده‌ و نمیداند کار (اعلام ماه‌ رمضان) را برای ایرانیان و دیگران را به‌خوبی انجام داده‌ است، نه‌ آنکه‌ تنها دولت سوئد را درست تشخیص نداده‌اند، بلکه‌ خود ایرانیان مقیم سوئد را هم درست تشخیص نداده‌اند! برای تشخیص ایرانیان مقیم سوئد به‌ نوشته‌ زیر بنگریم:

{ایران افتخار ایرانیان

رسول اسلامی: از مدت‌ها قبل ماهیت حضور ایرانیان خارج از کشور دچار تحولی بزرگ شده است.

امروزه اکثریت هموطنان مقیم خارج از کشور مفهوم اپوزیسیون یا مخالف بودن را برخود نمی‌پسندند. آنان می‌کوشند شاخصه ایرانی بودن را با توان شخصی خود در زمینه‌های مختلف به نمایش بگذارند. آنان در این مهم هم موفق بوده‌اند و چهره‌ای خوب از خود ترسیم کرده‌اند.

ایرانیان دوست ندارند طفیلی جوامع دیگر محسوب شوند و با دیده ترحم و دلسوزی به آنها نگریسته شود. ایرانیان که خود صاحب فرهنگ و تمدنی کهن بوده و محققین بر آن صحه گذارده‌اند بر خود نمی‌پسندند که به دیده فرهنگ گریز مطرح شوند و از سوی شهروندان دیگر کشورها پناهجو خطاب شوند. این مهم موجب شده است ایرانیان به اصل خویش بازگردند و توان خود را به منصه ظهور بگذارند. یک نظرسنجی جدید در سوئد نشان می‌دهد که ایرانیان جزو معدود ملیت‌هایی هستند که هویت خود را حفظ کرده‌اند و در عین رعایت قوانین و آداب و رسوم کشور محل اقامت، هویت ایرانی و اسلامی خود را محفوظ نگه داشته‌اند.

ایرانیان مقیم سوئد نمونه‌ای شاخص و موفق از هموطنان پرتوان خارج از کشور هستند. حجم فزآینده هموطنان عزیزی که در تمام طول سال برای دیدار از بستگان خود و پای نهادن بر خاک عزیز کشورشان به ایران سفر می‌کنند تاییدی بر این مدعاست. تعداد کثیر ایرانیانی که جهت تجدید گذرنامه، گرفتن کارت شناسایی ملی، تایید اسناد و امور کنسولی متعدد و متنوع به سفارت ایران در استکهلم مراجعه می‌کنند نشان از احساس نیاز و عشق آنها برای برقراری ارتباط بیشتر و قوی‌تر با موطن اصلی خودشان دارد. این استقبال به حدی است که لامپ اتاق بخش‌های مختلف سفارت به ویژه در بخش کنسولی کمتر خاموش می‌شود. حجم این نوع کارها نه تنها خسته‌کننده نیست بلکه موجب شعف و خوشحالی است زیرا نشان می‌دهد قلب ایرانیان برای وطن خود می‌تپد و برای تحکیم روابط خود با خاک پربرکت‌شان اشتیاقی شگفت دارند.

تصویب قانون جدید کار خارجیان در پارلمان سوئد در هفته گذشته شاهدی بر این تغییر دیدگاه حتی در میان مسئولان و مقامات کشورهای پذیرنده مهاجر از کشورهای خارج از اتحادیه اروپاست. دولت سوئد با پذیرش این واقعیت که پناهنده‌پذیری غیرواقعی بوده و سودی برای آن کشور ندارد لایحه مذکور را به مجلس سوئد تقدیم کرده و تصویب آن را در تاریخ22 آبان ماه 87 به سرانجام رساند. برحسب این قانون تنها کسانی قادر به کسب مجوز کار در سوئد خواهند بود که دارای کارت هویت ملی باشند. این امر تاییدی بر این  نکته است که اشخاصی که با حربه پناهندگی به سوئد آمده‌اند و دارای گذرنامه نیستند قادر به کسب مجوز کار برای اقامت در این کشور نخواهند بود.

دولت سوئد با ارائه سازوکار جدید عملا بر این واقعیت صحه گذارده است که اتباع کشورهایی که در گذشته تحت عنوان پناهنده یا اپوزیسیون به آن کشور وارد شده‌اند عمدتا اپوزیسیون نبوده‌اند بلکه از این روش به‌عنوان ابزاری جهت اقامت و کسب و کار و تحصیل در سوئد بهره‌برداری کرده‌اند و اکنون سعی دارند ارتباطی قوی با کشور خود برقرار کنند. از این‌رو مناسب دیده‌اند پذیرش نیروی کار متخصص را جایگزین پناهنده‌پذیری کنند. این اقدام دارای منافع دوجانبه برای ایران و سوئد است.

از سوی دیگر با نگاهی فراملی در نهایت به این دستاورد بزرگ می‌رسیم که رویکرد فزآینده ایرانیان به سوی وطن خود از تثبیت و تحکیم روز افزون ایران اسلامی حکایت دارد. امروز بیش از گذشته ایران افتخار ایرانیان است.

(سفیر ایران در استکهلم)- کد خبر 68951}.

**

متاسفانه‌ سایت استکهلمیان به‌ این مسئله‌ فکر نه‌ کرده‌ زمانی که‌ سفیر ایران مینویسند:

این امر تاییدی بر این  نکته است که اشخاصی که با حربه پناهندگی به سوئد آمده‌اند و دارای گذرنامه نیستند قادر به کسب مجوز کار برای اقامت در این کشور نخواهند بود. دولت سوئد با ارائه سازوکار جدید عملا بر این واقعیت صحه گذارده است که اتباع کشورهایی که در گذشته تحت عنوان پناهنده یا اپوزیسیون به آن کشور وارد شده‌اند عمدتا اپوزیسیون نبوده‌اند بلکه از این روش به‌عنوان ابزاری جهت اقامت و کسب و کار و تحصیل در سوئد بهره‌برداری کرده‌اند و اکنون سعی دارند ارتباطی قوی با کشور خود برقرار کنند. از این‌رو مناسب دیده‌اند پذیرش نیروی کار متخصص را جایگزین پناهنده‌پذیری کنند. این اقدام دارای منافع دوجانبه برای ایران و سوئد است.

**

سفیر ایران آشکارا میگوید ایرانی که‌ به‌ عنوان پناهنده‌ و اپوزیسیون به‌ سوئد آمده‌اند، دروغ میگویند و با این (حربه‌) میخواهند اجازه‌ پناهند‌گی در سوئد را کسب نمایند و پس از کسب پناهندگی به‌ سفاره‌ت ایران میآیند تا اسناد لازم برای مسافرت به‌ ایران را دریافت نمایند.

آیا میشود گفت (نخستوزیر سوئد و اعضای دولت سوئد) از آن سند سفارتخانه‌ ایران بی اطلاع باشند؟!

دولت سوئد به‌ چه‌ کسانی تبریکات نوروزی را بگوید؟ به‌ کسانی که‌ عملا” با دولت سوئد و مقامات پلیس سوئد از در دروغ وارد شدند. در رابطه‌ با آن شگرد لازم است به‌ آن گفته‌ (فردوسی) نگریست که‌ گفته‌ است:

هنر نزد ایرانیان است و بس.

در اینجا هم باید گفت:

ادب نزد ایرانیان است و بس!!!!

26/4/2021

سه‌عی سه‌قزی

sai.saqzi@gmail.com

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی