"an independent online kurdish website

Saleh Nalosi vill att kommunen ställs till svars om klotter och skräp

saleh-nalosi_LT-20130512-0I drygt ett år har området kring Ängsviolens förskola i Västergård präglats av skräp och klotter

. Föräldern Saleh Nalosi har utan framgång kontaktat kommunen. 
– Det här är ingen bra miljö för barnen, säger han uppgiv

Saleh Nalosi vill att kommunen ställs till svars om klotter och skräp.FOTOGRAF: FOTO: PAOLA N ANDERSSON

Det kunde vara en grön och skön omgivning vid Ängsviolens förskola, men det grönskande gräset, vitsipporna och maskrosorna försvinner bland hundbajspåsar, pizzakartonger, plastkassar, tetrapack, sugrör, aluminiumfolie, plastkassar och cigarrettfimpar på gräsmattor, i buskar och utmed gångvägen.

Omkringliggande byggnader, en kiosk och en låg tegelbyggnad med oviss funktion och framtid, är täckta med könsord, klotter och tags i grälla färger. I den här miljön vistas Ängsviolens förskolebarn varje dag, vilket har fått föräldern Saleh Nalosi att reagera.

– I dag ser det ändå bättre ut än i går, förklarar han när LT träffar honom utanför förskolan där Salehs treåriga dotter går.

Han berättar hur den lilla dottern försöker plocka och städa lite på väg till och från förskolan och är övertygad om att han inte kan vara den första att påpeka förfallet för kommunen.

– När jag ringde fick jag till slut prata med en kvinna på miljökontoret och hon tog på sig ansvaret för den uteblivna städningen. Hon hade sett hur det ser ut här, men trots det händer ingenting.

En överfull papperskorg bredvid kiosken kan vara en del av förklaringen till allt skräp som slängts på marken. I papperskorgen utanför förskolans ingång hittar vi utöver hundbajspåsar en

kasse full med olika köksattiraljer.

– Vad händer om ett litet barn rotar bland redskapen och det ligger en kniv där? undrar Saleh oroligt.

Erikshällsgatan går som en klar skiljelinje mellan ett skräpigt och ett välstädat område. På sidan med förskolan och kiosken råder ett rent förfall. Vid bostadshusen på andra sidan syns visserligen spår av klotter, men det är borttaget. Varför sanerar man på den ena sidan men inte den andra?

– Alla boende i Västergård ser klottret och skräpet där våra barn går och petar på hundbajspåsarna, säger Saleh Nalosi med avsmak och fortsätter:

– Västergård är ett bra område med fint rykte men nedskräpningen blir bara värre och värre.

Den 9 april skrev LT om att kommunen blivit snabbare på att ta hand om klottret som helst ska vara borta inom 36 timmar. Något kommunen tycker de klarar bra. Saleh Nalosi är av en annan uppfattning:

– Att ingenting händer på över ett år gör att våra barn tror att det är ok att klottra och skräpa ner. Så får det inte vara!

MONICA THORSBERGmonica.thorsberg@lt.se

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی