"an independent online kurdish website

سرتیپ مالک الکردی، فرمانده عملیات و نایب رییس ارتش آزاد سوریهiran-girawani_le_surye

 روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت اگر حکومت ایران حقوق و شان انسانی مردم خود را محترم بشمارد و نیز تلاش کند کشتار در سوریه متوقف شود، گروگانهای ایرانی را آزاد می کنیم.

وی افزود این یک درخواست ساده از حکومت ایران برای مردم سوریه است که ظلم و ستم زیادی دیده اند و هر هفته قتل عام شده و شهدای زیادی داده اند.

سرتیپ مالک الکردی به علی جوانمردی از صدای آمریکا گفت دستگیرشدگان، از فرماندهان سپاه پاسداران ایران هستند و مدارک لازم در این زمینه به کشورهای غربی ارایه شده است.

علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران پیشتر تایید کرده بود  تعدادی از ۴۸  ایرانی گروگان گرفته شده توسط مخالفان در سوریه، بازنشستگان سپاه پاسداران و ارتش هستند که برای زیارت در دمشق حضور داشته اند.

سرتیپ مالک الکردی، فرمانده عملیات و نایب رییس ارتش آزاد سوریه گفت سوریه در حال جنگ است و هیچ زائری وارد این کشور  نشده است.

پایان ماموریت ناظران سازمان ملل در سوریه

شورای  امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده است اجازه می دهد ماموریت هیات  ناظر  سازمان در سوریه روز  یکشنبه  پایان یابد،  اما امیدار است یک دفتر سیاسی در این کشور تاسیس کند.

ژرار آرود، سفیر  فرانسه  و رییس فعلی شورا، روز پنجشنبه گفت  اعضا موافقت کردند شرایط برای تمدید ماموریت مناسب نیست.  مقامات سازمان ملل متحد تخمین می زنند بالغ بر دو میلیون و 500 هزار سوری  به دلیل خشونت به کمک نیاز دارند.

اخراج سوریه از سازمان کشورهای اسلامی

رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز پنجشنبه به رغم مخالفت ايران عضويت سوريه را در اين سازمان به حالت تعليق در آوردند.

آمريکا از تصميم سازمان همکاری اسلامی استقبال کرد. ويکتوريا نولند سخنگوی وزارت امور خارجه ايالات متحده گفت که اين اقدام پيام روشنی به بشار اسد می فرستد.

شورای امنيت سازمان ملل نيز قرار است در مورد سوريه تشکيل جلسه دهد. مأموريت ناظران سازمان ملل در سوريه سه روز ديگر به پايان می رسد.

اما همزمان هواپيماهای جنگی سوريه منطقه اعزاز در شمال آن کشور را که در کنترل مخالفين است، بمباران کردند. بمباران هوايی چندين کشته و زخمی بر جای گذاشت.

اسکات باب خبرنگار صدای آمريکا چند خيابان دورتر از محل فرود بمب هايی بود که جت های ميگ ارتش سوريه بر زمين می ريختند. پنجره های محل کار خبرنگار صدای آمريکا نيز که در حال مصاحبه با يک فرمانده محلی شورشيان بود، متلاشی شدند.

به گفته سازمان دیده بان حقوق بشر سوريه بيش از ۲۰ نفر در اين بمباران کشته شدند.  اما يک فعال محلی می گويد تا کنون ۳٠ جنازه پيدا شده و رقم تلفات گزارش شده در حال افزايش است.

در همين حال در گردهمايی رهبران ۵۷ کشور مسلمان در مکه اعضای سازمان همکاری اسلامی درخصوص موضوعات مرتبط با مسلمانان در نقاط مختلف جهان گفتگو کردند، گرچه موضوع اصلی مذاکرات وضعيت سوريه و آينده دولت بشار اسد بود.

پيشاپيش نشست رهبران سازمان همکاری اسلامی، وزرای امور خارجه کشورهای عضو خواستار تعليق عضويت سوريه در اين سازمان شدند.  مدافعان اين تصميم  منتقد اعمال خشونت از سوی دولت بشار اسد هستند؛ اما، ايران با تعليق عضويت سوريه مخالفت کرد.

اکنون بيش از هفده ماه از آغاز اعتراض های ضددولتی در سوريه می گذرد مخالفان دولت دمشق می گويند بيش از بيست هزار نفر در ناآرامی های سوريه کشته شده اند.

برای بررسی بحران سوريه، پادشاه عربستان خواستار نشست سازمان همکاری اسلامی شده بود. پادشاه عربستان در ابتدای نشست از لزوم همکاری و وحدت ميان کشورهای مسلمان سخن گفت و نسبت به ادامه خون ريزی ها در نقاط مختلف جهان اسلام هشدار داد. هرچند ملک عبدالله از کشور خاصی نام نبرد اما نگرانی اصلی نشست ادامه خشونت ها در سوريه است.

طی ماه های اخير مقام های رياض در پی سازماندهی حمايت از مخالفان دولت بشار اسد بوده اند امری که در تقابل با تلاش های ايران برای حمايت از دولت دمشق قرار گرفته است. آخرين نمونه از اين تقابل، تصميم در خصوص تعليق عضويت سوريه در سازمان همکاری اسلامی است که اجلاس توانست با بيش از دو سوم آرا به تصويب برساند.

صدای آمریکا 

{jcomments off}

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی