در تاريخ ٢٧ فروردين ماه ١٣٩٢ مهدي مجدم فرزند هادي ٣٢ ساله اهل اهواز كوي چهارصد دستگاه منطقه سپيدار أقدام به خودسوزي كرده بود. اين جوان احوازي جهت جستجوي كار به چندين أداره مراجعه كرده بود.
أما نتيجه اي نگرفته و گويا صبر او لبريز شده و در اقدامي اعتراض آميز هنگام خروج استاندار حجازي از ساختمان أستانداري واقع در حد فاصل امانيه و كيانپارس در مقابل چشمان استاندار و همراهانش با ريختن بنزين أقدام به خودسوزي نموده است.
مراجعات متعدد مهدي مجدم به إدارات و شركتهاي دولتي و غير دولتي جهت پيدا كردن شغل بي نتيجه مانده ودر اين راستا درخواست ديدار با استاندار را مي كند كه حراست به او أجازه ورود را نمي دهند و در نتيجه هنگام خروج استاندار أقدام به خودسوزي مي كند و توسط نگهبانان خاموش و او را فوراً به تنها بيمارستان جنوب كه همان بيمارستان طالقاني ،منتقل مي شود و در آنجا بستري مي شود.
وضعيت مهدي هم أكنون خيلي وخيم أعلام شده و به علت عفونت شديد و در اثر سوختگي ٦٠٪ بين مرگ و زندگي است. خانواده مجدم خيلي نگران و علاوه بر آن آنها را در صورت اطلاع رساني درباره اين حادثه تهديد مي كنند.
فقر مزمن و معضل بيكاري و بالا بودن درصد آن در بين جوانان عرب به گفته مسؤلان و نمايندگان از حد ٣٠٪ گذشته است و اين ناشي از سياستهاي غير مسؤلانه و تبعيض آميز و استخدام غير بوميان بجاي افراد بومي مي باشد در صورتي كه بيش از80% ثروت كشور و بيش از 55% برق آبي كشور از اين منطقه تأمين مي شود.
……..
در أستانه روز كارگر جوانی كه در مقابل استانداری در شهراهواز خودسوزی كرده، دراثر سوختگی شدید درگذشت
مهدی مجدم معروف به محمود مجدم فرزند هادی كه در روز سه شنبه ٢٧ فروردين(١٦ آوريل) در مقابل درب استانداری در شهر احواز خودسوزی كرده بود، پس از چند روز بستری در بيمارستان طالقانی درگذشت. این جوان عرب احوازی ساكن اهواز جهت جستجوی كار به چندين أداره مراجعه كرده أما نتيجه ای نگرفته و گويا صبر او لبريز شده و در اقدامی اعتراض آميز هنگام خروج استاندار حجازی از ساختمان أستانداری واقع در حد فاصل امانيه و كيانپارس در مقابل چشمان استاندار و همراهانش با ريختن بنزين برروی خود أقدام به خودسوزی نموده است.
مهدی مجدم که متولد سال 1355 است ودر شرف تشکیل خانواده بود، قبلا به صورت پیمانی در شرکت نفت مشغول به کار بوده وهمزمان با بیکار شدن بخش وسیعی از کارگران در احواز، اونیز از کار بیکار شده بود.
مراجعات متعدد مهدی مجدم به إدارات و شركتهای دولتی و خصوصی جهت یافتن کار بي نتيجه مانده ودر اين راستا درخواست ديدار با استاندار را کرده كه حراست به او أجازه ورود به استانداری را نداده است. در نتيجه هنگام خروج استاندار، وی أقدام به خودسوزی کرده که توسط نگهبانان خاموش شده و به بيمارستان طالقانی منتقل شده و در آنجا بستري شده است.
فقر مزمن و درصد بالای بیکاری میان جوانان عرب حتی به گفته مسؤلان و نمايندگان مجلس، از حد ٣٠٪ گذشته است. این امر که ناشي از سياستهای غير مسؤلانه و تبعيض سیستماتیک در حق مردم عرب و استخدام غير بوميان بجای بوميان عرب است در حالی صورت می گیرد که إقليم احواز بيش از80 درصد ثروت ایران را تأمين مي کند.
قابل ذکر است که در احواز سالانه شمار زیادی فرصت های شغلی از سوی نهادهای دولتی ایجاد می شود اما بیشترین نسبت این فرصت ها در اختیار غیربومیان قرار می گیرد. مسئولان غیربومی استان فرصت های شغلی را به شکل جمعی در اختیار پیمانکاران غیربومی قرارداده وبه این صورت سبب اختصاص یافتن فرصت های ایجاده شده به مهاجران غیربومی می شوند. این امر درحالی صورت می گیرد که نسبت بیکاری میان جوانان عرب پیوسته در حال افزایش است.
كريم دحيمي فعال حقوق بشر
كريم دحيمي فعال حقوق بشر{jcomments off}