"an independent online kurdish website

  بالاخرە چنانکە پیش بینی می شد ارتش پاکستان واکنش نشان داد، و در حملەای تلافی جویانە بە مناطقی (هفت نقطە) از سراوان سیستان و بلوچستان حملە کرد.

 طبق گزارشها، طی این حملات دو مرد، سە زن و چهار کودک قربانی شدە و چند واحد مسکونی هم ویران گردیدند. ارتش پاکستان در اعلامیە خود از حملە علیە جدائی طلبان و تروریستها گفتە، پاکستان اعلام کردە کە این حملە جهت تامین امنیت و منافع ملی پاکستان بودە و همزمان بە امنیت و تمامیت ارضی ایران احترام می گذارد.

ایران هم در واکنش اولیە، ضمن محکوم کردن این حملات در پی احضار کاردار سفارت پاکستان در تهران است. البتە باید تاکید کرد کە طبق اطلاعاتی کە از سوی ایران منتشر شدە، قربانیان هویت ایرانی ندارند. طبق روایتهای طرفین ایرانی و پاکستانی باید گفت کە: ـ واکنش پاکستانی ها از ابعاد وسیعتری برخوردار بودە، ـ درست همانگونە کە طرف پاکستانی از نیروهایی مانند جیش العدل پشتیبانی می کند، بە نظر می رسد در طرف ایرانی هم عین همین منطق وجود دارد.

کشتن افرادی با هویت غیر ایرانی از طرف پاکستان و تاکید ارتش این کشور بر ازمیان بردن شبەنظامیان جدائی طلب، بخوبی موید این ادعاست، ـ با کمی دقت در اعلامیە ارتش پاکستان و ادعاهای گنجانیدە شدە در آن کاملا متوجە می شویم کە طرف پاکستانی زیرکانە از همان منش رفتاری و گفتاری جمهوری اسلامی در توجیە حملە خود استفادە می کند! امری کە بشدت جمهوری اسلامی را در مخمصە خواهدگذاشت.

در پایان باید گفت کە ضمن محکوم کردن حملاتی از این گونە، توسط هر طرفی، کە در آن تنها زن و بچە قربانی می شوند و ربطی بە تروریسم و امنیت ملی ندارند، با حملە پاکستان جمهوری اسلامی در شرایط بسیار دشواری قرار گرفتەاست. زیرا قدرقدرتی آن کە در پی حملات اخیرش بە سە کشور منطقە ورد زبان فرماندهان و مسئولانش بود، بشدت ضربە خوردەاست. دیگر برای نظام توجیە نیروهایش، نیروهائی کە در پی انتقام و واکنش بودند دشوارتر از همیشە خواهدشد. حملە پاکستان منجر بە تشدید بحرانهای درونی جمهوری اسلامی، بویژە در راس بالا و در میان نیروهای نظامی و امنیتی خواهدشد.

این بار جمهوری اسلامی با پاکستان اتمی روبرو است. پاکستانی کە با واکنش فوری خود نشان داد کە از جنگ نمی هراسد و درست مانند جمهوری اسلامی آمادە است تا از قدرت خود در منطقە استفادە کند. سر جمهوری اسلامی این بار بشدت بە سنگ خوردەاست. روبرو شدن با ارتش قوی پاکستان و با کشوری کە روابط بسیار خوبی با آمریکا، چین و کشورهای عربی دارد، کار آسانی نیست. استراتژی امنیتی جمهوری اسلامی و استفادە روزافزون این نظام از منطق جنگ و رودررویی با واکنش پاکستان، وارد فاز جدیدی شدە کە بیرون آمدن از آن در یک ژست پیروزمندانە آسان نیست.

منبع: ایران گلوبال

***

پێشمەرگەکان:  مطلب دیگر در این مورد

ویدیویی هایی دیگر از تخریب منزل مسکونی در پی حمله موشکی در منطقه شمسر سراوان، در جواب حملە ایران ، هر دو بە مردم بلوچستان حملە کردند. 

رصد بلوچستان/ بامداد امروز ۲۸ دی ماه، ارتش پاکستان منطقه شمسر سراوان را مورد حمله موشکی قرار داده که باعث تخریب منزل مسکونی شده است.

 

***

ویدیویی از تشیع پیکر کشته شدگان حمله موشکی پاکستان در سراوان

رصد بلوچستان/ شامگاه امشب ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲، مراسم تشیع جنازه کشته شده های حمله موشکی پاکستان به سراوان برگزار شده و به خاک سپرده شدند.

این حمله دوزاده کشته و زخمی داشته است از جمله شش کودک و چهار زن کشته و یک زن و مرد دیگر زخمی شده اند.

رصد بلوچستان/ معترضان پاکستانی در اسلام آباد شعار نه «تروریسم ایرانی » و نه دوستی تهران و دهلی نو را می پذیریم دادند.

**

درحالی که در حملات پاکستان ۳ زن و ۴ کودک بلوچ کشته شده معاون استاندار با اتباع خارجی خواندن آنها موضوع را بی اهمیت جلوه داد.

‏مجری صداوسیما بعد از شنیدن حملات پاکستان به ‎#سراوان که به گفته مقامات نظام شهروندان ایران نبودن گفت: خدا رو شکر!

**

جمهوری اسلامی به یک روستا در بلوچستان شرقی حمله کرد، (۲۶ دی ۱۴۰۲)

رصد بلوچستان/ ساعاتی پیش (۲۶ دی ۱۴۰۲) سپاه پاسداران با شلیک چندین موشک منازل مسکونی یک روستا را در مرز ایران و پاکستان مورد هدف موشکی خود قرار داد.

خبرگزاری های وابسته به سپاه نوشتند: «این حملات با پهپاد و موشک انجام شده است و دو مقر جیش العدل را مورد هدف قرار داده شده است.»

این در حالی است که گزارش های محلی حاکی از اصابت موشک های سپاه به منازل مسکونی مردم عادی بوده است.

این حمله همزمان با حملات بە کردستان عراق صورت گرفته است.

در جریان حملات موشکی سپاه تروریستی پاسداران به شهر هه‌ولیر (اربیل) پایتخت حکومت اقلیم کُردستان، دست‌کم ۵ شهروند عادی از جمله یک کودک ۱۱ ماهه به نام “ژینا دزه‌ای” و پدرش پیشرو دزیی کشته شده‌اند و چندین کودک دیگر نیز مجروح شده‌اند به عباراتی مکانی که به آن موشک شلیک شده نه مکان نظامی و امنیتی بوده و نه هیچ خارجی (اسرائیلی ـ امریکایی و…) آنجا حضور داشته اند.

در حملات موشکی سپاه تروریستی یکی از بازرگانان عراقی  هم کە میهمان پیشرو دزەای بود نیز جان خود را از دست دادە است، وی اکرم میخاییل نام داشت و صاحب شرکت بازرگانی الریان بودە است.

فرمانده هوافضای سپاه با گستاخی تمام، جزئیات حمله موشکی سپاه به کردستان و کشتن مردم عادی از جمله یک کودک ۱۱ ماهه.

**

ایران و پاکستان؛ چرا حمله به بلوچستان شرقی و غربی؟ حبیب الله بلوچ

‏برای درک هر چه بهتر چرایی حملات بی سابقه ایران و ‌پاکستان در مرز دو سویه گلداسمیت که بلوچستان را به دو قسمت بزرگ تقسیم کرده لازم است نگاهی گذرا به وضعیت فعلی این دو کشور و‌بلوچستان بیندازیم.

‏-در طول یکسال اخیر تظاهراتهای گسترده مدنی بی سابقه ای دو طرف بلوچستان را در بر گرفته است. این تظاهراتها توجه مثبتی جهانی را نسبت به مساله بلوچ و جنایتهایی که در ایران و پاکستان علیه ملت بلوچ در جریان است ایجاد کرده و این مساله برای هر دو کشور که قرار است در حوزه ساحلی بلوچستان از جاسک و چابهار تا گوادر و‌کراچی؛ با چین، روسیه و هند و‌کشورهای دیگر کار کرده و طرح های کلانی را به انجام برسانند، را تحت الشعاع قرار داده بود.

‏-ایران و پاکستان هر دو در آستانه انتخاباتهای مهم مجلس هستند. انتخابات پاکستان کمتر از یک ماه دیگر است و در حالی  برگزار میشود که یک دولت موقت در پاکستان روی کار است و انتخابات در ایالت مهم بلوچستان بخاطر تظاهراتهای اخیر با چالش های جدی همراه شده است و همین وضعیت در بلوچستان غربی نیز مشاهده میشود.

‏-ایران و پاکستان هر دو برای فرار از مشکلات داخلی خود و‌همزمان تضعیف قیام برخواسته ملت بلوچ به امنیتی سازی بلوچستان  نیازمند هستند  از این رو این عملیات های نظامی محدود که در آنها تنها بلوچها هزینه میدهند و واکنشهای نظامی را تقویت میکنند و تصویر و چهره مدنی و مثبتی که از جنبش بلوچستان در سطح جهان مخابره شده را به یک تصویر خشن و امنیتی تبدیل کرده و از این طریق بتوانند جنبش های موجود را خنثی کرده و توجیهی برای سرکوب ملت بلوچ درسطح جهانی داشته باشند.

‏-ایران مدعی حمله به جیش العدل و پاکستان مدعی حمله به «بی ال ائ» و «بی ال اف» دو سازمان مسلح بلوچ مخالف پاکستان است. تا اینجای کار این حملات همزمان باعث تشدید عملیاتهای واکنشی نظامی از سوی این گروه ها نیز شده است.

‏- هر دو کشور در این میان در حال تعریف و بازتعریف واژه «تروریست» برای «بلوچ» هستند و در شرایط کنونی بخاطر وضعیت سیاسی منطقه بسیاری از  مردم این واقعه را بیشتر به عنوان یک راهبرد اشتباه ایران دارند تعریف میکنند و در ارائه تحلیل تلاش دارند ایران را مقصر جلوه داده و اصل پاسخ پاکستان را به نوعی مشروع جلوه دهند که خود این مساله مشروعیت واژه «تروریست» طرح شده فی ما بین را خواسته یا ناخواسته تقویت کرده و بلوچها که قربانیان اصلی این بازی هستند را متضرر میکند.

‏در چنین شرایطی انتظار ما از یکایک مردم فهیم و روزنامه نگاران و همچنین جامعه جهانی این است که اجازه ندهند برنامه های سیاسی هدفمند پشت پرده در حال اجرا، جنبش های حق طلبانه مردمی و مدنی را به حاشیه برده و عملیاتهای نظامی باعث امنیتی -نظامی شدن فضای بلوچستان و سرکوب ملت مبارز بلوچ شود.

‏حبیب الله بلوچ

‏۲۸ دی ۱۴۰۲

سپای تێرۆریستی پاسدارانی ئێران، هێرشێکی ترسنۆکانەیان کردە سەر هەولێر

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی