"an independent online kurdish website

صدای امریکا: مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه ۱۴ اردیبهشت خواستار رسیدگی «بی‌طرفانه» دستگاه قضایی حکومت ایران به پرونده قتل نیکا شاکرمی شد.

او با اشاره به « انعکاس وسیع» گزارش تازه مربوط به قتل نیکا شاکرمی در ایران گفت وظیفه حکومت و دستگاه قضایی است «بی‌طرفانه» به این پرونده رسیدگی و درباره آن شفاف‌سازی کنند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان به مسئولان جمهوری اسلامی توصیه کرد به تمام موارد مربوط به قتل دختران ایرانی در بازداشتگاه‌های حکومتی در جریان «خیزش مهسا» به شیوه‌ای «بی‌طرفانه» رسیدگی کنند.

به گفته مولوی عبدالحمید، کسی که مرتکب جرمی شده، فارغ از آن که چه مقامی دارد، باید مسئول شناخته شود.

او افزود اگر کسی مرتکب قتل شده باید قصاص شود و اگر مرتکب شکنجه یا تجاوز به عنف شده، باید طبق قانون جمهوری اسلامی مجازات شود.

مولوی عبدالحمید تصریح کرد که اگر حکومتی اجرای قانون و عدالت را از خود شروع نکند، هرگز نمی‌تواند آن را در جامعه برقرار کند.

بی‌بی‌سی جهانی روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت در گزارش تفصیلی اعلام کرد به اسنادی دست یافته که نشان می‌دهد نیکا شاکرمی، نوجوان ۱۶ ساله معترض ایرانی، اواخر شهریور ۱۴۰۱ همزمان با اعتراضات سراسری در ایران، مورد تجاوز ماموران قرار گرفته و کشته شده است.

نیکا شاکرمی، نوجوان ۱۶ ساله معترض ایرانی، پاییز ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری کشته شد

همچنین ببینید:

بی‌بی‌سی جهانی: اسناد نشان می‌دهد نیکا شاکرمی مورد تعرض جنسی ماموران قرار گرفته و کشته شده است

این شبکه متعلق به دولت بریتانیا همچنین تاکید کرد که دلیل ادعایش، گزارشی «بسیار محرمانه» از جلسه استماع پرونده نیکا شاکرمی توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شامل اسامی قاتلان او و فرماندهان ارشدی است که سعی کردند حقیقت را پنهان کنند.

انتشار این گزارش بی‌بی‌سی درباره شکنجه، آزار جنسی، و نهایتا قتل نیکا شاکرمی با موجی از محکومیت‌ها در میان مردم و فعالان سرشناس ایرانی و همچنین نهادهای بین‌المللی و کشورهای جهان همراه بوده است.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت گزارش بی‌بی‌سی درباره قتل نیکا شاکرمی را «وحشتناک» خواند و بر ضرورت تحقیقات هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل در این زمینه تاکید کرد.

این سخنگو در پاسخ به درخواست صدای آمریکا طی ایمیلی، «مرگ غم‌انگیز نیکا شاکرمی» را توهینی به حقوق بشر عنوان کرد و درباره گزارش بی سی‌سی جهانی از این حادثه نوشت: «ما نمی‌توانیم صحت اسنادی که گفته می‌شود افشا شده‌اند را تأیید کنیم، اما اطلاعات جمع‌آوری‌شده در تحقیقات بی‌بی‌سی وحشتناک و ضروری است که هیئت حقیقت‌یاب به تحقیقات خود در مورد سوابق وحشتناک نقض حقوق بشر که همچنان در ایران رخ می‌دهد، از جمله مرگ نیکا شاکرمی، ادامه دهد.»

او همچنین با اشاره به اقدامات حمایتی ایالات متحده در زمینه حقوق بشر ایران افزود: «ما کشتار، ضرب و شتم، شکنجه و اعمال خشونت جنسی علیه معترضان توسط رژیم ایران در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ را به دقت زیر نظر داشتیم و در زمان مرگ نیکا شاکرمی، قتل وحشیانه او و رفتار غیرقابل توصیف با بسیاری از دختران جوان دیگر و معترضان صلح‌جو در تمام سنین را محکوم کردیم.»

این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با تاکید بر تداوم تعهد ایالات متحده بر حمایت از حقوق بشر مردم ایران و پاسخگو کردن عاملان این جنایات خاطرنشان کرد: «رویکرد ما در قبال جمهوری اسلامی اشکال مختلفی دارد که موفقیت در حذف رژیم ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل و تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در ایران و هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل برای وضعیت حقوق بشر در ایران از جمله آنها بوده است.»

استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل هم روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت درباره روایت بی‌بی‌سی جهانی از نحوه کشته شدن نیکا شاکرمی در اعتراضات سال ۱۴۰۱ در ایران این گزارش را «بسیار بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد و گفت: «یک گزارشگر ویژه به علاوه مکانیسم‌های حقوق بشری دیگر در مورد ایران وجود دارد که اگر مستندات بی‌بی‌سی برای آنها ارسال شود حتما مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.»

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی