به گفته مقامات اسپانیا، هلند و ترکیه، هزاران کیت تست کرونا و ماسک پزشکی خریداری شده از چین یا ناقص بوده یا با استانداردهای جهانی همخوانی نداشته است.
تا کنون در اروپا صدها هزار نفر به ویروس جدید کرونا آلوده شدند. این ویروس ابتدا در چین شناسایی شد.
تجهیزات چینی چه ایرادی دارند؟
۲۱ مارس وزارت بهداشت هلند اعلام کرد ۶۰۰ هزار ماسک صورت در خواست کرده است.
۱۰ روز پیش، یک تولیدکننده چینی این ماسکها را به هلند ارسال کرد و بین کادر پزشکی که در معرض بیماران مبتلا به کرونا بودند پخش شد.
اما بلافاصله مقامات بهداشتی هلند اعلام کردند که این ماسکها مناسب نیست و حتی اگر گواهینامه کیفیت داشته باشد، فیلتر آنها کارکرد لازم را در برابر ویروس جدید کرونا ندارد.
در بیانیه وزارت بهداشت هلند اعلام شد که توزیع باقی محموله خریداری شده از شرکت چینی بلافاصله متوقف شده است. وزارت بهداشت هلند تصمیم گرفت از هیچ بخشی از این محموله استفاده نکند.
دولت اسپانیا نیز گفت که با کیتهای تشخیص کرونای یک شرکت چینی مشکلات مشابه دارد.
دولت اسپانیا که برای مقابله با ویروس جدید کرونا، صدها هزار کیت تشخیص خریده بود فاش کرد که دستکم ۶۰ هزار از این کیتها قادر نبودند به طور دقیق مشخص کنند که بیمار به این ویروس آلوده است یا نه.
سفارت اسپانیا در چین در توئیتی اعلام کرد که شنچن بایوایزی بایوتکنولوژی (Shenzhen Bioeasy Biotechnology)، شرکت چینی سازنده این کیتها برای فروش محصولاتش پروانه رسمی دولت چین را نداشته است.
این موضوع روشن میکند که موارد اهدایی از سوی دولت چین از محصولات مسئلهدار این شرکت چینی نبوده است.
همزمان ترکیه نیز اعلام کرده است که با وجود آنکه ۳۵۰ هزار کیت تشخیص کرونا خریداری شده از چین به خوبی کار کرده است، اما شماری از کیتهای آزمایشگاهی خریداری شده از چین دقت لازم را نداشته.
ادعاهای مربوط به “تجهیزات مشکلدار” چینی پس از آن مطرح میشود که هشدار داده شده بود که چین میتواند از شیوع ویروس جدید کرونا به نفع نفوذ بیشتر خود استفاده کند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از جمله مقاماتی بود که در توییتی نسبت به این موضوع هشدار داده بود.
وضعیت در اروپا چگونه است؟
روز دوشنبه اسپانیا اعلام کرد ظرف ۲۴ ساعت ۸۱۲ نفر دیگر در این کشور جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا از دست دادهاند. شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور که به ۷۳۴۰ نفر رسیده است.
شمار مبتلایان در اسپانیا اکنون از چین فراتر رفته و به ۸۵ هزار نفر رسیده است.
در اسپانیا دولت محدودیتهایی تازه وضع کرده است.
همزمان ایتالیا با 10 هزار مرگ، بحرانی ترین کشور از نظر شیوع کرونا شناخته میشود.
شمار مبتلایان در این کشور بیش از ۱۰۰ هزار نفر است. تنها آمریکا بیش از ایتالیا مبتلا دارد، هرچند در این کشور شمار جانباختگان بسیار کمتر است.
بیماری کرونای ٢٠١٩ سه علامت مهم دارد، تب، سرفه و تنگی نفس.
تب در این بیماری میتواند زیاد باشد. تنها راه اطمینان از اینکه تب داریم استفاده از طب سنج است و احساس فرد معیار مناسبی برای قضاوت نیست. اگر تب سنج ندارید و اگر با دست زدن به صورت یا قفسه سینهتان احساس داغی میکنید شاید تب داشته باشید.
سرفه تک سرفه نیست و مکرر سرفه میکنید. معمولا سرفههای کرونای ٢٠١٩ خشک است.
در صورتی که بیماری فقط با این دو علامت خود را نشان دهد شدت آن خفیف است اما اگر تنگی نفس هم اضافه شد احتمال دارد بیماری شدید شود. درصد کمی هم ممکن است گلودرد داشته باشند. بنا بر تحقیقاتی که تاکنون انجام شده حدود هشتاد درصد افراد بیماری را خفیف تجربه میکنند.
مواردی که بیماری شدید یا وخیم میشود زمانی است که اختلال تنفسی و نفس تنگی ایجاد میشود. اینجا زمانی است که حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کرد.
تنگی نفس یعنی نفس کشیدن سخت، در قفسه سینه احساس فشار و تنگی درد، احساس نیاز به هوا و نفس بیشتر و در موارد شدید احساس خفگی ایجاد میشود.
در موارد شدید لبها و صورت ممکن است کبود به نظر برسند و فرد ممکن است گیج و کمهوشیار باشد بخصوص اگر تب زیاد باشد.
احساس ضعف، خستگی و بدن درد هم ممکن است همراه این علائم باشند و ممکن است فرد نتواند فعالیتهای عادی زندگی را انجام دهد.
…..
ویروس کرونا؛ آنچه درباره کووید-۱۹ نمیدانیم
ماه دسامبر بود که دنیا از وجود ویروس کرونای ٢٠١٩ مطلع شد. با وجود تلاش زیاد دانشمندان ، محققان و پژوهشگران در سراسر دنیا، هنوز خیلی چیزها درباره این ویروس هست که نمی دانیم. بعضی از این مجهولات در زیر آمده است:
سوالات بزرگ و بیجواب در باره کرونای ٢٠١٩:
دقیقا چند نفر آلوده هستند؟
این یکی از سوالات اولیه و بسیار مهم و حیاتی است. صدها هزار مورد تایید شده کرونا در دنیا وجود دارد ولی این فقط درصدی از کل افراد آلوده است. کسانی که آلوده هستند ولی هیچ علامتی ندارند هم قضیه را پیچیدهتر میکنند. اندازهگیری پادتنها (آنتیبادی) در خون به محققان نشان میدهد چه افرادی به این ویروس آلوده هستند. فقط با این کار است که میشود بدرستی فهمید این ویروس تا چه حد و با چه سرعتی شیوع پیدا میکند.
میزان کشندگی ویروس چقدر است؟
تا زمانی که تعداد واقعی افراد آلوده به کرونای ٢٠١٩ مشخص نشود نمیتوان از میزان مرگ مطمئن بود. در حال حاضر تخمین زده میشود که یک درصد افراد آلوده از بین میروند. البته اگر تعداد بیماران بدون علامت زیاد باشد این درصد کمتر هم خواهد بود.
علایم بیماری چیست؟
علامتهای اصلی ویروس کرونا تب و سرفه خشک هستند. گلودرد، سردرد و اسهال هم در بعضی موارد دیده شده است. در حال حاضر گمان میرود فرد مبتلا ممکن است حس بویایی و چشایی خود را از دست بدهد.
سوال مهم این است که آیا علائم خفیف و شبیه سرماخوردگی مثل آبریزش بینی و عطسه در بعضی بیماران دیده میشود یا نه. تحقیقات نشان میدهند که این احتمال هست، بعلاوه، افرادی ممکن است بدون اینکه بدانند، ناقل این ویروس باشند.
نقش کودکان در پراکندن ویروس چیست؟
قطعا کودکان هم ممکن است به این ویروس آلوده شوند. با این حال آنها معمولا علائم خفیفی دارند و در مقایسه با سایر گروههای سنی، آمار مرگ در آنها نسبتا کمتر است. کودکان معمولا با افراد زیادی در تماس هستند (بخصوص در محلهای بازی) و به همین دلیل یکی از عوامل اصلی شیوع بیماریهای تنفسی هستند ولی هنوز مشخص نیست تا چه حد میتوانند ویروس کرونا را پخش کنند.
این ویروس دقیقا از کجا آمده است؟
این ویروس اولین بار اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در عدهای در بازار فروش حیوانات در شهر ووهان چین دیده شد. اسم رسمی این ویروس، سارس-کرونا-۲ است و قرابت دارد با ویروسهایی که خفاشها را آلوده میکنند. گمان میرود این ویروس از خفاش به یک حیوان نامعلوم و از آن به انسان منتقل شده باشد. این حلقه گمشده هنوز شناخته نشده و می تواند منبع بیماریهای عفونی دیگری باشد.
آیا بیماری در تابستان کمتر دیده میشود؟
شیوع سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان بیشتر از تابستان است ولی هنوز مشخص نیست که آیا گرمی هوا شیوع این بیمار را کمتر میکند یا نه. مشاوران علمی دولت بریتانیا میگویند تاثیر فصل هنوز روشن نیست و اگر هم تاثیر داشته باشد کمتر از سرماخوردگی و آنفلوآنزا خواهد بود. اگر موارد کرونا در تابستان بسیار کم شود، باز هم احتمال دارد که زمستان بعدی افزایش پیدا کند. این زمانی است که بیمارستانها پر از مبتلایان به بیماریهای زمستانیست.
چرا بیماری برخی بسیار شدید است؟
علائم کرونا در اکثر افراد خفیف است ولی حدود بیست درصد دچار علائم شدیدتری میشوند. وضعیت سیستم ایمنی فرد نقش مهمی دارد و به نظر میرسد عوامل ژنتیکی هم دخیل باشند. با شناخت بهتر این عوامل، میتوانیم راههایی پیدا کنیم برای جلوگیری از وخیم شدن بیماری و نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه.
مصونیت چقدر ماندگار است؟ ابتلای دوباره ممکن است؟
نظرهای زیادی در این باره وجود دارد ولی به قطع نمیتوان گفت طول مصونیت به این بیماری چقدر است. در صورت بهبودی کامل، فرد باید مصون شود ولی چون فقط چند ماهی هست که این ویروس شایع شده، نمیدانیم در درازمدت چه میشود. شایعات مربوط به ابتلای دوباره ممکن است به دلیل آزمایشهای باشد که به غلط نشان داده ویروس دیگر در بدن آنها نیست. پاسخ به سوال مصونیت برای درک رفتار این ویروس در دراز مدت مهم است.
آیا این ویروس جهش ژنتیکی خواهد داشت؟
جهش ژنتیکی در ویروسها همیشه اتفاق میافتد ولی در کد ژنتیکی آنها تاثیر زیادی نمیگذارد. به عنوان یک قاعده کلی، انتظار میرود در درازمدت ویروسها بتدریج کمتر مهلک شوند اما تضمینی هم ندارد. اگر برای این ویروس واکسنی ساخته شود و این جهش ژنتیکی رخ دهد، سیستم ایمنی دیگر آن را نمیشناسد و تاثیر واکسن از دست میرود، مثل آنفلوآنزا.
منبع: بی بی سی