"an independent online kurdish website

با اندکی کنکاش و بررسی در مورد انتخابات ریاست جمهوری سال ٩٢ در ایران، می شود اینگونە ارزیابی کرد:

١- ابتدا بە ساکن، شروع پروسەی عملی انتخابات ریاست جمهوری دورەی یازدهم(شروع نامزدی کاندیداها، برخورد شورای نگهبان، کارزار انتخاباتی و بلاخرە شمارش آراء) همە و همەayaz_syawshyan12

زیر سایەی انتخابات جنجالی و پر تنش سال ٨٨ هجری برگزار شد. اینکە در شیوە و آرایش مهندسی شدەی انتخابات پیشین(خرداد ٨٨) بر اساس انتخابی از جنس کوتا بودە است! اینکە رهبری و عقلای نظام نمی خواهند اشتباه ٤ سال پیش را تکرار نمایند! اینکە این بار(بر خلاف ٤ سال پیش) شمارش کذایی آراء را قبل از شمارش، بە معرض نمایش کارتونی قرار ندهند! اینکە بە آرای حقیقی ملت احترام بگذارند. اینکە برای یک بار هم کە شدە بە صدای پیروزمند ملت احترام قائل بشوند! اینکە تمامیت نظام ” ظرفیت” یک کودتای دیگر را نخواهد داشت! اینکە رهبری و عقلای نظام بە کنش ” پوپولیست” از جنس کوتولەای از جنس احمدی نژاد، بە جز زیان کلان، حاصلی دیگر نداشتە است! اینکە برای یک بار هم کە شدە است باید صدای ملت را جدی گرفت(پیامی کە پدر خواندەی جمهوری اسلامی از جنس رفسنجانی، با جدیت بە رهبری تذکر دادە بود و …)، اینکە خامنەای و یارانش بە بازی برد_ برد تن در دهند و …

٢- اندیشە و تاکتیک ” تحریم” حاصل نیروها و جریان ها( گاه بە حق!) چیزی نبودە و نیست جز برخوردی کلاسیک و سنتی و گاه دور از واقعیت! چرا کە از دور نشستن و از دور نسخە پیچیدن و از دور تحلیل هایی گاه از جنس رویا و خیالبافی بافتن، چیزی نیست جز بە مبهوت ماندن و مثل همیشە انگشت تحیر(شما بخوان باختن) بر لب گذاشتن! چیزی نیست جز اندیشەای از جنس ” واکنش” بودن کە در کارزار امروزە روز سیاست واقعی، باختن از جنس کوتەلەای در قامت احمدی نژاد کە جلیلی نمایندەی آن تفکر بودە و هست و…

٣- انتخابات سال ٩٢در کردستان(منظور انتخاب ریاست جمهوری و نە شورای شهر و…) اما از جنس دیگری است!

چرا کە نباید از جنس انتخابات ایران ارزیابی نمود! چرا کە تمامیت مردم کردستان بە گونەای انتخابات ریاست جمهوری را ” تحریم” نمودەند. و آنانکە بە روحانی رای دادند، ١_ درست واکنشی در برابر کوتولە و جانشین احمدی نژاد از جنس جلیلی بود(درست مثل واکنش منفی در برابر دور دوم رفسنجانی کە مردم کردستان بە توکلی گمنام رای دادند) .

٢- در تمامیت آراء صندوقها در کردستان، اگر آرای باطلە، در مقام دوم نباشد کە سوم هم نیست! و اینگونە است کە آرای جلیلی در کردستان(طبق آمار خود حکومت) چیزی شبیە فاجعە است!

٣- و کردستان باز نشان داد کە اگرچە احزابش(کوملە، دمکرات، پژاک و …) از دور نسخە می پیچند، اما همان نسخەها و همان راهکارها فراتر از اندیشەی ملت نبودە و نیست !

٤- و اینگونە است کە باید نە تنها ساختار کلی نظام را شناخت کە باید برخوردی دگرگونە و راهکاری دگرگونە اتخاذ نمود، چرا کە سیاست را امری ممکن و میدانی است بر تمامیت واقعیت نە چیزی شبیە عنصر خیال کە امروزە روز اپوزیسیون ایران شاعرانی از جنس جهالت شعر هستند!!( و یادمان باشد از جهالت شعر گفتم نە خود شعر )!

منبع : صفحە شخسی فیس بوک آقای ایاز سیاوشیان

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی