"an independent online kurdish website

یکی از فرصتهای نظام دموکراسی، نقش و تاثیرات انتخابات وپیامدهای ان و مشارکت مردم در تصمیم گیریهای اساسی است. naser_salehi_esil

انتخابات شوراهای شهر و روستا در عصر کنونی و در جوامع دیموکراتیک بخش جدایی ناپذیر از زندگی مردم است. مردم در جوامع مترقی و دموکراتیک در پروسه انتخابات شوراهای شهر وروستا، برای اجرایی اموری شهر و خدمات عمومی، مسؤلانه و با احساس مسؤلیت کردن مشارکت می کنند. اما در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی، به علت روند غیره دموکراتیک انتخابات، از ثبت نام کردن، تأیید با رد صلاحیت از سوی ارگانی انتصابی برای نامزدها، مداخله ی ارگان های نظامی و امنیتی در امور شوراها از یک سو و از سوی دیگر ترس مردم از محرومیت از یارانه ها، اخراج  کارمندان از کار، محرومیت کردن مردم از امکانات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تحصیلات عالی،در نمایش اجباری انتخابات شرکت می کنند. به همبن دلیل انتخابات و مشارکت  در ان فاقد اعتبار می باشد.

اگر ماهیت ساختار شوراها، برای اداره ی امور خدمات محلی بر پایه اداره غیره متمرکز ، که از طرف مردم ان محل انتخاب می شوند، باشد. ا ما چونکه اکثریت نامزدهای شهر و روستاهاي کوردستان، به علت عدم حضور نامزدهای متخصص در امور مدیریت شهری، تخصص و اشتایی ندارند، لذا شوراها مرده زاده می شوند.

وظایف و اختيارات شوراها در قانون و مقررات رژیم جمهوری اسلامی:

مدیریت شهر و روستا در چوار چوب بسته قانون و مقررات شوراها در رژیم جمهوری اسلامی بسیار محدود است. هر چند در اصل یکصدم قانون اساسی جمهوری اسلامی امده ” برای پیشبرد سربع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، اموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی، اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورایی به نام شورای روستا، بخش، شهر، شهرستان با استان صورت می گیرد که اعضای ان را مردم انتخاب می کنند.شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان و حدود وظایف و اختیارات و نحوی انتخاب و نظارت شوراهای مذکور و سلسله مراتب انها را باید با رعایت اصول و وحدت ملی و تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی و تابعیت حکومت مرکزی باشد قانون معین می کند”.

همچنین در قانون وظایف و اختیارات شوراها که 24 ماده و 9 تبصره می باشد، وظایف شوراها بدین شرح بیان شده: انتخاب شهردار برای مدت 4 سال، بررسی و شناخت کمبودها، نیازها ونارساییهای اجتماعی، فرهنگی، اموزشی، یهداشتی، اقتصادی و رفاهی، نظارات بر حسن اجرای مصوبات شوراها،تصویب ایین نامه های شهرداری، تصویب درامد و هزینه های شهرداری، ثصویب یودجه سالانه شهرداری، ثصویب طرحهای شهر سازی و………

اما به علت عدم توانایی شوراها، عدم وجود افراد متخصص در امور مدیریت شهری، عدم تخصص اعضای شوراها در اجرا و مدیریت شهری وتاثیر گذاری ارگانهای دیگر در شهرداربها، برتری رابطه بر ظابطه، وجود رشوه و رشوه خواری، دزدی، وظایف و اختیارات شوراها را از محتوای واقعی تهی نموده است.

موضع مردم کردستان در این نمایش:

مشارکت مردم کرد در فرابندهای انتخاباتی در ایران همیشه دارای نوع جدال و اعتراض به رژیم بوده است. به همین دلیل رژیم همبشه در صدد تحمیل انتخابات بر مردم کوردستان ان گونه که خود می خواهد، بوده است. رژیم برای مشارکت هر چه بیشتر مردم در چهارمین دوره ی انتخابات شوراهای شهر و روستا در کردستان ایران با نیرنگ و فریب مردم و وعدهای پوشالی ، کمک مالی به بعضی از نامزدهای شوراها، ابجاد فضای احساسی در میان  مردم،  توانست برای رسیدن به هدف اصلی حود، که مشارکت بیشتر مردم در این نماش مضحک بود ، بخشی از مردم را  به اجبار در انتخابات شوراها به پای صندوقهای رای بکشاند.  ابن در حالیست  که کوردستان از ردیف توزیع بودجه کلان کشور برای رشد و توسعه همه جانبه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی محروم می باشد.

به همین دلیل مردم کوردستان در  واکنش به سیاست های رژیم در مناطق کردنشین، بار دیگر به شیوه نا فرمانی مدنی در این انتخابات، اعتراض خویش را علیه سیاست های رژیم جمهوری اسلامی تکرار کردند. در این دوره از انتخابات شوراها در بیشتر شهرهای کوردستان، به ویژه در استانهای ارومیه، سنندج و کرمانشاه، کسانی بیشترین ارا را از مجموع شرکت کنندگان را کسب کردن، که از سوی مایه تعجب مردم و نگرانی دوستداران شهر و روستا، و از سوی دیگر باعث خنده و مضحکه ی  مردم شهر و روستا شدند. مردم به خود و به انتخاب خود و به عقل عالیجنابان رژیم، که عاجز و ناتوانن از حل مشکلات مملکت می باشند، می خندند. مردم کوردستان با انتخاب چنین نامزدهای، رای اعتراض خویش را علیه حاکمبت غیره دموکراتیک جمهوری اسلامی ابراز کردند. که از یک سو با شرکت اجباری مردم در انتخابات، و از سوی دیگر با انتخاب افراد نا لایق ، افکار عمومی کردستان را شوکه کردند. این شیوه  از مبارزه مردم کوردستان، که به شیوه نافرمانی مدنی اجرا گردید، پیام اعتراض جنبش ملی _  دموکراتیک مردم کردستان ایران علیه سیاستهای رژیم جمهوری اسلامی در کردستان است.

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی