"an independent online kurdish website

دوای ئەوەی حامیدی ئیسماعیلیون کشانەوەی خۆی لە گروپی جۆرج تاون ڕاگەیاند و ڕەزا پەهلەویش بە سەفەرەکانی بۆ ئیسرائیل و شوێنەکانی تر هیچ حیسابی بۆ ئەوانی دیکە نەکرد،

عەبدوڵڵا موهتەدی بە بڵاوکردنەوەی نوسراوەیەک لە لاپەڕەی تویتێری خۆی کە ناوی نازەنین بونیادی، شیرین عیبادی و مەسیح عەلی نەژادی شکستی ئەو پڕۆژەیەی ڕاگەیاند.

کاک عەبدوڵا موهتەدی باسی  ئاستەمبوونی دۆخی یەکگرتوویی کردوە و ڕایگەیاند کە ئەم چوار کەسە بە یەکەوە ئەو یەکگرتنە دەکەنە توێشووی هەوڵی دیکە.

دیارە چاوەڕوان دەکرا کە کاک عەبدوڵا جێگەی پێ لێژ دەکرێ و لە نووسینی پێشتردا باسم کردبوو کە عومری ئەم یەکگرتنە کورت دەبێ.

دەقی نووسینەکە بە فارسی

چهار ماە پیش ما از طیف‌های گوناگون و با پیشینەهای سیاسی متفاوت، از روی باورمان بە اهداف و آرمان‌های انقلاب زن، زندگی، آزادی، و در پاسخ بە انتظار عمومی جامعە برای ایجاد یک کانون هماهنگی بەهم پیوستیم و بە گرد منشور مهسا جمع شدیم.

‏ما هدفی جز کمک بە جنبش در داخل، گسترش روح تکثر و تنوع و تقویت همکاری و همبستگی کە پیامهای مهم این انقلاب بود و نیز رساندن صدای جنبش آزادیخواهانە مردم بە گوش جهانیان در سر نداشتیم. هدف ما یاری رساندن به مرم‌ برای خواسته اصلیشان، یعنی صندوق آزاد رای برای تعیین حکومت دلخواهشان است، و رسیدن بە آزادی و عدالت و برخورداری از یک زندگی انسانی با تکیه بر مبانی حقوق بشر. میخواستیم، و کماکان میخواهیم، کەدرخدمت بە این اهداف شریف و انسانی، سهم خود را ادا کنیم

‏ هر چند شرایط پیش آمده ادامه همبستگی را دشوار کرده است ولی ما ادامه اتحادمان را توشه راه تلاشهای بعدی خواهیم ساخت . منشور مهسا از دل انقلاب زن، زندگی ، آزادی سر برآورده است و تا پیروزی آن معنای خود را از دست نخواهد داد.

‏نازنین بنیادی – شیرین عبادی – مسیح علی‌نژاد – عبداللە مهتدی

‏‫#زن_زندگی_آزادی

#کومه‌له #کردستان #ایران

حامد اسماعیلیون با انتشار بیانیه‌ای از گروه منشور مهسا کنار کشید: «تحمیل نظر در دموکراسی نمی‌گنجد»

گزارشی به مردم

در کارزار جنبش دادخواهی بودم که مهسا ژینا امینی را کشتند، خیزش انقلابی مردم ایران آغاز شد و من هم چون میلیون‌ها ایرانی به انقلاب پیوستم. انقلابی که از عمق جامعه‌ی ایران برآمده است و مترقی‌ترین خواسته‌ها را در شعار زن، زندگی و آزادی دنبال می‌کند .

با شروع انقلاب شانه به شانه‌ی دوستانم در انجمن خانواده‌های پرواز، خانواده‌های جانباختگانِ ۴۴ سال اخیر و جامعه‌ی ایرانیانِ خارج از کشور کوشیدم تا در انعکاس صدای مردمِ داخل ایران تلاش کنم. دنیا برای مدتی طولانی زیر پای مخالفین جمهوری اسلامی لرزید و چه چیزی از این همبستگی زیباتر بود؟‌

در کنار تلاش برای ساماندهی تظاهرات با گفتگو با مقامات کشورهای دموکراتیک و برقراری کارزارهای اینترنتی، کوشیدیم حکومت جمهوری اسلامی را به عنوان یگانه دشمنِ همه‌ی ما با فشارهای بین‌المللی مواجه کنیم.

در ماه‌های پس از آن با بسیاری مشورت کردم و در نهایت ایده‌ی نوشتنِ منشور و جمع شدن عده‌ای از مخالفان برای امضای متنی مشترک و سپس همکاری عملی مطرح شد. تلاشم را کردم تا دیدگاه‌های متفاوت و رنگارنگ جامعه‌ی ایرانی در متن نهایی منشور بازتاب بایسته‌ی خود را داشته باشند.

انتظار داشتم پس از انتشار منشور کار سازماندهی برای کمک عملی موثر به انقلاب ایران آغاز شود پس کوشیدم تا با گفت و گو با متخصصان و افراد با تجربه ایده‌های نو را جذب و به جمع همبستگی منتقل کنم.

از ابتدا مشکلات و موانع در راه سازماندهی و طراحی و اجرای طرح‌های عملی در گروه همبستگی سر بر آوردند و البته ایده‌های خوبی هم در این گروه مطرح شدند که پیگیر اجرای آن‌ها بودم. گمان نمی‌کنم وظیفه‌ای مهم‌تر از کمک به انقلاب ایران از جمله تلاش برای طراحی و اجرای سازماندهی اینترنت آزاد، کمک به آسیب‌دیدگان و یاری رساندن به مردم در اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها و دیگر اشکال نافرمانی مدنی مانند مقاومت زنان ایران در برابر پوشیدن حجاب اجباری در مکان‌های عمومی، در ماه‌های جاری وجود داشت یا وجود دارد پس سعی کردم خود را از هیاهوها، فشارها و درخواست‌های غیرمنطقی دور نگه داشته، به طرح‌های جدی بپردازم.  

اما متاسفانه کار در این زمینه در گروه همبستگی به خوبی پیش نرفت. گروه‌های فشار از بیرون از جمع با شیوه‌های غیردموکراتیک می‌کوشیدند مواضع خود را بر جمع تحمیل کنند .

تحمیل نظر در دموکراسی نمی‌گنجد و توافق اعضای گروه، نه فقط عضوی از آن، از شرایط حرکت دموکراتیک است.

ایده‌ی همبستگی ایده‌ای مترقی‌ست که باید شرایط آن را آماده کرد و از همه مهم‌تر این است که همه‌ی اعضای آن گروه یا نهاد، و نه فقط اکثریت قریب به اتفاق آن، اهمیت موضوع را درک کنند.

رقابت گفتمان‌ها و برنامه و سیاست‌ها طبیعی است اما تلاش برای حذف و تحمیل و دیگر شیوه‌های غیردموکراتیک هیچ نسبتی با رفتار دموکراتیک ندارد .

هم من و هم دوستانی دیگر در داخل و خارج از گروه همبستگی تلاش کردیم کار به اینجا نرسد. تا آخرین لحظه خوش‌بین بودیم اما بی‌فایده بود‌. در میانه‌ی انفعال و منازعات بی‌نتیجه، به آتش دعواهای بیهوده دمیده شد که در فضای آن خونِ آن‌ها که کشته شدند و رنج آن‌ها که درد می‌کشند به سایه می‌رود.

با آن چه رخ داده است به این نتیجه رسیده‌ام که از شورای همبستگی برای سازماندهی و دموکراسی خارج شوم. تمرکز اصلی به نظر من همچنان باید بر سرنگون کردن جمهوری اسلامی و همراهی با مردم ایران و حمایت از آنان باشد و در این راه می‌کوشم.

من به پیروزی انقلاب مردم باور دارم و بر این باورم که انقلاب همچنان باید در ایران هدایت شود و کار ما در خارج از کشور نهایتا قدرتمند کردن مردم، شبکه‌ها و نهادهای داخل کشور، همراهی با مردم انقلابی و فراهم کردن امکاناتی است که به آن‌ها خدمت کند.

ارزش‌های جاری در زندگی‌ام همچنان همان آزادی، عدالت اجتماعی، دادرسی عادلانه و عدالت محیط‌زیستی برای ایران بوده و هست و به کار سازماندهی‌، که از چندین ماه پیش همراه با نیروهای باانگیزه و به ویژه جوانِ خارج از کشور آغاز کرده‌ام ادامه خواهم داد و با هم طرح اینترنت آزاد و چند طرح دیگر را با همکاری با نیروهای پایبند به دموکراسی دنبال خواهیم کرد. در این راستا بنا دارم با بسیاری از گروه‌ها، چهره‌های سیاسی و مدنی گفتگو کنم تا این همکاری‌ها گسترده‌تر شود. دادخواهی برای پرواز PS752 را نیز به جدیت دنبال می‌کنم. این درحالی‌‌ست که  حدود دو ماه به ارجاع این پرونده به دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه باقی مانده است.

برای دوستان گروه همبستگی آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم روزی در سایه‌ی پیروزی انقلاب زن، زندگی و آزادی در ایران، همه‌ی ما در دموکراسی و آزادی و عدالت زندگی کنیم و امیدوارم

مجازات قاتلین فرزندان ایران را به چشم خود ببینم.

نه فراموش می‌کنم و نه می‌بخشم.

انتشار «منشورِ همبستگی و سازماندهی برای آزادی (مهسا)» از سوی عبدالله مهتدی ، رضا پهلوی  چهار نفر دیگر از مخالفان حکومت ایران

نویتـرین هەواڵ و بابەت


فارسی